• ROŽNA DOLINA, CESTA XVII 4B, 1000 Ljubljana
  • 041/614-346

Vsak bivalni in poslovni prostor potrebuje napredne rešitve, ki izboljšajo energijsko učinkovitost. Delilniki, kalorimetri in toplovodi nam prinesejo točen nadzor nad porabo, pravično stroškovno razdelitev med stanovalci in okolju prijaznejše bivanje.

Delilniki toplote nam pomagajo določiti točno porabo toplote v večstanovanjski stavbi in jo stroškovno pravično razdeliti na posamezne odjemalce. Delilnik toplote je elektronska naprava, ki se pritrdi na ogrevalno telo (radiator) in izmeri temperaturno razliko med prostorom in ogrevalnim telesom. Ko je radiator toplejši od prostora, prične delilnik šteti točke. Na podlagi števila zbranih točk se določi delež porabljene energije za posamezno stanovanjsko enoto ter prav tako za vsako ogrevalno telo v stanovanjski enoti.

Kalorimeter meri dejansko porabljeno moč, merjeno v kWh (kilovatnih urah) in je vrsta delilnika. Običajno se montira po eden na stanovanjsko enoto in točno izmeri porabo enote.

Vgradnja je enostavna in ne vzame veliko časa, ob montaži pa lahko naredimo tudi hidravlično uravnoteženje sistema in tako poskrbimo za optimalen izkoristek vseh priključkov.

Ali ste obstoječi uporabnik naših storitev? Prijavite se v sistem s svojim uporabniškim imenom in geslom ter brezplačno spremljajte svojo porabo energije v uporabniškem računu.

Za oceno stroškov vgradnje in druga vprašanja nas pokličite na 041/614-346 ali nam zastavite vprašanje na info@eip.si.